Societat 14/08/2015

Laura del Hoyo i Marina Okarynska podrien haver mort asfixiades

Les autòpsies de les noies de Conca confirmen el "caràcter violent" de la seva mort

Efe
2 min
Familiars i amics s'acomiaden de les joves a Conca / EFE

ConcaEls forenses han donat aquest divendres per acabades les autòpsies de Laura del Hoyo i Marina Okarynska, les dues joves trobades mortes dimecres al riu Huécar. Les proves confirmen el "caràcter violent" de la seva mort, així com "l'origen homicida que va provocar-les".

El comunicat remés pel Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa no ha donat més detalls sobre la manera com van morir les noies, ja que sobre el cas hi ha secret de sumari. Així i tot, segons han explicat a l'agència Efe fonts policials, les noies de Conca van poder morir asfixiades, i una d'elles tenia un cop al cap.

Morate, que ha comparegut avui davant un jutge romanès, ha negat que sigui l'autor dels assassinats. El principal sospitós serà traslladat aviat a Espanya, gràcies a l'agilitat de les ordres europees de detenció. Abans, però, s'haurà d'estar detingut durant 15 dies a Romania, mentre es tramita l'extradició.

Centenars de persones s'acomiaden de Laura del Hoyo i Marina Okarynska a Conca

Les esglésies de San Fernando i San Esteban de Conca han acollit aquest divendres centenars de persones que han volgut acostar-se als funerals per Laura del Hoyo i Marina Okarynska, assassinades presumptament per Sergio Morate, exparella de la Marina i que ja ha estat detingut a Romania.

Familiars, amics i companys de feina han assistit a les cerimònies religioses. El sacerdot que ha oficiat l'ofici de la Marina ha instat els familiars a fer un esforç "heroic" i els ha recordat que "l'amor ha de vèncer l'odi en la nostra societat". Gairebé a la mateixa hora, l'església de San Fernando ha acollit la cerimònia de Laura del Hoyo. Les dues noies han estat enterrades juntes, costat per costat, al cementiri municipal de Conca.

Una altra noia havia d'acompanyar Marina Okarynska per trobar-se amb Morate

Marina Okarynska va trucar primer a una altra amiga perquè l'acompanyés a trobar-se amb la seva exparella, Sergio Morate. La noia no la va poder acompanyar i finalment hi va anar Laura del Hoyo, de 24 anys. Feia cinc mesos que la Marina havia tallat amb Morate, i es dirigia a casa seva per recuperar algunes pertinences. Segons han anunciat avui, Laura del Hoyo no constarà com a víctima de violència de gènere, ja que no havia tingut relació amb Morate.

stats