Societat 29/08/2014

El govern espanyol continua donant allargs a la reforma de l'avortament

Sáez de Santamaría diu que busquen "el consens més ampli" possible

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl govern espanyol continua sense pronunciar-se sobre la polèmica reforma de l'avortament del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. La vicepresidenta de l'executiu central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha insistit aquest divendres en la roda de premsa posterior al consell de ministres que segueixen buscant "el consens més ampli" possible sobre la reforma.

De nou, Sáenz de Santamaría no ha volgut concretar quan serà aprovada o bé si Moncloa l'acabarà deixant tancada en un calaix, tal com s'ha especulat. La portaveu del govern espanyol ha reiterat que el ministeri de Justícia treballa sobre els informes que els òrgans consultius han traslladat sobre l'avantprojecte, en què es proposen "determinats canvis que s'estan analitzant".

Però fonts de Justícia ja van confirmar a l'ARA al juliol que ho tenien tot a punt per portar la polèmica reforma al consell de ministres quan el president espanyol els ho demanés.

Sáenz de Santamaría insisteix que l'executiu treballa per "trobar una posició que pugui respondre al consens més ampli possible".

stats