Societat 08/01/2020

La Generalitat destinarà 18 milions d'euros a millorar el minitransvasament de l'Ebre

La inversió arriba després del trencament d'una canonada del tram principal a l'Ampolla

Ara/acn
1 min
Els operaris treballen al lloc de l'avaria de la canonada del CAT a l'Ampolla

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimecres la inversió de 18 milions d'euros en la millora del servei d'abastament d'aigua del minitransvasament de l'Ebre que presta el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) atorgarà una subvenció a aquest ens repartida durant els pròxims quatre anys: 4,8 milions aquest 2020, 7 milions el pròxim 2021 i els 1,51 milions restants el 2023. La inversió suposa la meitat de les actuacions previstes pel CAT en matèria de millora de la qualitat de l'aigua tractada, garantir el subministrament i reduir el risc d'alteracions al servei per "afectació d'agents interns".

La subvenció arriba després que divendres passat el trencament d'una canonada del CAT a l'Ampolla inundés la localitat i deixés sense aigua durant pràcticament dos dies un total de 63 municipis i una trentena d'indústries de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Els danys van afectar el tram principal de l'abastament d'aigua. Malgrat les afectacions que l'avaria va provocar en el subministrament, l'incident no va tenir gran incidència real perquè la majoria de municipis disposaven de recursos propis per abastir-se durant el tall. Amb tot, la Plataforma en Defensa de l'Ebre va qüestionar aquest dimarts la continuïtat del minitransvasament de l'Ebre al Camp de Tarragona.

L'origen de l'incident va ser el trencament d'un tub de formigó d'1,6 metres de diàmetre en una finca particular del carrer Muntanya, a la sortida del poble i a pocs metres de l'AP-7. El CAT va anunciar aquest dissabte que s'havia restablert el subministrament d'aigua després de resoldre l'avaria de la canonada.

stats