Societat 11/03/2021

La Generalitat tanca un geriàtric de Canet de Mar per "infraccions greus"

Els 36 residents seran traslladats a centres alternatius

ARA
1 min
Imatge d'arxiu dels usuaris d'una residència

BarcelonaQuatre mesos després que s'obrís una investigació, la Generalitat ha ordenat el tancament del centre geriàtric Maricel de Canet de Mar al comprovar que no ha aconseguit arreglar les "greus mancances" detectades. Els inspectors del departament de Treball i Afers Socials van comprovar que el centre no tenia prou personal per fer-se càrrec dels residents i incomplia els protocols contra la transmissió del coronavirus, a més d'obstaculitzar la feina inspectora.

El departament d'Afers Socials ja ha comunicat als familiars dels 36 usuaris que queden a la residència, de titularitat privada, el tancament del centre. Els residents aviat seran traslladats a altres serveis alternatius.

Brot de coronavirus

Al novembre el centre va patir un brot de covid-19 i la conselleria de Salut va decidir intervenir-lo per redreçar la situació perquè ja es van observar irregularitats "molt greus" en la gestió de la pandèmia. Així, el centre va passar a ser gestionat per Suara Serveis, que va prendre les mesures necessàries per reconduir la situació i garantir l’assistència i correcta protecció a les persones grans que hi viuen.

Tot i que actualment la Maricel és una residència lliure de covid i s'hi han introduït millores, com la formació i l'augment de la plantilla, la propietat del servei no pot garantir-ne la continuïtat i, per tant, la Generalitat ha procedit al tancament de les instal·lacions.

stats