Societat 30/12/2014

La Generalitat traurà la grua de Lesseps abans de la tardor del 2015

Les obres de reurbanització d'aquesta plaça de Barcelona afectada per les obres de la L9 aturades des de fa anys començaran a principis d'any

Efe
1 min

BarcelonaLa grua de la plaça Lesseps desapareixerà abans de la tardor del 2015. El departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de reurbanització de l'entorn d'aquesta plaça de Barcelona afectada per les obres de la línia 9 del metro.

Segons ha informat la conselleria en un comunicat, les obres s'han licitat per 900.000 euros i es preveu que els treballs comencin durant el primer trimestre del 2015 i tinguin un termini d'execució de sis mesos.

Les obres consistiran en el desmuntatge de la grua i altres elements de l'obra, el tancament de la rampa actual d'accés per a vehicles a l'estació de la línia 9 i la cobertura del pou de les obres del metro, que té un diàmetre de 25 metres.

També la urbanització de la plaça Lesseps i el seu entorn inclourà la finalització de la vorera de la Travessera de Dalt al llarg de tota la plaça, una àrea d'esbarjo per a gossos, la plantació d'arbres i la instal·lació d'una zona de jocs infantils.

Les obres de la plaça Lesseps s'emmarquen dins de les actuacions consensuades entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per restaurar els espais afectats, com la plaça Sanllehí, pel replantejament de l'execució dels treballs de la línia 9, que ara estan concentrats en el ramal entre la T1 de l'aeroport i la Zona Universitària.

El tram central que passaria per la plaça Lesseps que aniria des de la Zona Universitària fins a la Sagrera està ajornat 'sine die'.

stats