Societat 18/01/2016

Els germans Roca, nomenats ambaixadors de bona voluntat de les Nacions Unides

Els cuiners treballaran per avançar en la sostenibilitat alimentària

Ara
2 min
Els germans Roca tenen tres estrelles des de l'any 2009 / CÈLIA ATSET

BarcelonaEls xefs Joan, Josep i Jordi Roca, del restaurant El Celler de Can Roca a Gironael millor del món el 2015 segons la revista 'Restaurant'–, han estat nomenats aquest dilluns ambaixadors de bona voluntat del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD). Segons informa l'organisme, treballaran en col·laboració amb el Fons per als Objectius de Desenvolupament Sostenible (Fons ODS).

En concret, els germans Roca defensaran pràctiques millorades de producció, distribució i consum d'aliments. A més, orientaran sobre mètodes sostenibles per reduir el malbaratament de menjar a través de la preparació i la conservació, el suport a la producció local d'aliments i la minimització del dany ambiental.

Tal com ha indicat la directora del Fons ODS, Paloma Durán, els xefs ajudaran a fer entendre que els aliments poden contribuir a millorar la innovació i el creixement econòmic, encara que la sostenibilitat no sigui un camp que s'associï immediatament amb els grans xefs i líders culinaris.

"La defensa dels aliments, la seguretat alimentària i la lluita contra la desnutrició també són la nostra responsabilitat", ha afirmat Joan Roca, que considera que la seguretat alimentària representa una oportunitat perquè les comunitats aprenguin a protegir els seus cultius locals i tradicions culinàries. "Com a xefs, podem treballar amb una nova generació de socis que ens ajudin a transmetre aquests missatges i a difondre coneixements que puguin ser útils a altres comunitats", ha afegit el cuiner.

Així, els germans Roca exploraran vies perquè els petits agricultors puguin sumar-se al diàleg i a crear consciència sobre formes de proveïment local i altres pràctiques innovadores que augmentin les seves collites i millorin els seus mitjans de vida. A més, donaran suport al Fons ODS en l'establiment d'una xarxa de centres de formació. Les primeres experiències pilot començaran a l'Àfrica, en un esforç per augmentar la sostenibilitat, reduir les deixalles i millorar les condicions de mercat per a agricultors i petits negocis, així com per crear nous treballs, promoure la igualtat de gènere i proporcionar formació professional.

stats