SOCIETAT
Societat 02/05/2012

Girona celebrarà la setmana que ve la 57a edició de Temps de Flors

L'exposició d'enguany incorpora algunes novetats, com l'obertura, dissabte 19 de maig, de totes les propostes florals i els museus fins a la mitjanit. El pressupost s'ha mantingut però el nombre d'espais ha crescut

Arnau Nadeu
2 min

BarcelonaLa 57a edició de Temps de Flors de Girona s'ha presentat avui a Barcelona per primera vegada a la seva història. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el cuiner Joan Roca -del Celler de Can Roca, recentment nomenat segon millor restaurant del món-, han volgut així impulsar un esdeveniment que, en paraules de Puigdemont, "s'ha convertit en un dels principals reclams turístics del nostre país". Enguany l'exposició incorpora un conjunt de novetats entre les quals destaca l'obertura, dissabte 19 de maig, de totes les propostes florals i els museus fins a les dotze de la nit.

"Girona vol ser la capital emocional de Catalunya", ha afirmat l'alcalde. És per això que, amb el mateix pressupost ordinari de 2011 -200.000 euros-, s'ha fet un esforç de racionalització i contenció de la despesa per aconseguir incrementar el nombre d'espais expositius i mantenir els recursos humans dels darrers anys. "El que hem fet és demostrar que Girona no s'acovardeix amb la crisi", ha remarcat Puigdemont. La cita de major impacte turístic i econòmic de la ciutat comptarà enguany amb 85 patis històrics i 31 exposicions florals, unes xifres lleugerament superiors a les de l'edició anterior.

Més enllà de Girona

L'ajuntament de Girona vol potenciar l'atractiu turístic de l'exposició i per això ha invertit una part del pressupost en publicitat a Barcelona. A més de la presentació oficial d'avui a la Sala de Cotxeres del Palau Robert, el Trambaix de la capital catalana estarà rotulat aquests dies amb l'esdeveniment de Temps de Flors. I és que, juntament amb els francesos, els barcelonins són els que més visiten l'exposició gironina. Una exposició que, segons Puigdemont, "és un èxit perquè la fa la gent de Girona de forma totalment voluntària".

Com a novetats, cal ressaltar que dissabte 19 de maig totes les propostes florals i els museus obriran fins a la mitjanit conjuntament amb els comerciants, que han aprofitat l'ocasió per impulsar una shopping night per al mateix dia. A més, des del 12 fins al 20 de maig, 25 restaurants de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial presentaran menús on les flors seran un ingredient més dels plats. "A Girona hi ha moltes ofertes gastronòmiques de primer nivell", ha assegurat Joan Roca. De fet, el seu germà petit, Jordi Roca, ha ideat un gelat especial fet amb flors que només es podrà tastar a la seva gelateria durant els dies de la Festa Major de les Flors de Girona.

stats