Societat 03/01/2020

Multes de fins a 600 euros a Girona per als veïns que no llencin les escombraries on toca

L'Ajuntament anuncia una campanya "dura" per acabar amb la brutícia a la via pública

Maria Garcia
1 min
L'ajuntament de Girona sancionarà els veïns que no llancin les escombraries al contenidor que pertoca

GironaAdvertiment de l'Ajuntament de Girona als veïns que no llencen les escombraries al contenidor que pertoca o que, directament, les deixen al carrer. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha anunciat que aquest 2020 es desplegarà un dispositiu policial "contundent" per sancionar les persones que no separin els residus o que embrutin la via pública, amb multes que poden oscil·lar entre 125 i 600 €. "Ara toca la via de la sanció, perquè totes les campanyes informatives possibles ja les hem fet", ha deixat clar Madrenas.

L'Ajuntament de Girona destina uns 16 milions d'euros al servei de neteja. Una xifra que, per a l'alcaldessa, és molt alta: "És una despesa que no té cap sentit i cal destinar els diners a fer que es gestionin bé els residus i no pas a recollir-los", ha defensat. Per això l'equip de govern ha explorat diverses mesures que s'han dut a terme en altres municipis i que concretarà els pròxims mesos.

"Seran actuacions policials contundents per assegurar que els ciutadans incívics tornin a recuperar la voluntat d'actuar amb civisme", ha advertit Madrenas, que també ha subratllat que "tots els veïns de Girona saben perfectament que les seves escombraries han d'anar al contenidor corresponent". Per això ha afirmat que l'Ajuntament serà "més dur" i "rigorós" per sancionar les actituds incíviques.

L'ordenança de gestió dels residus municipals xifra entre 125 i 600 € les multes per infraccions lleus com ara llençar la brossa a un contenidor que no toca, no complir els horaris establerts o deixar residus fora dels contenidors. Precisament, una de les queixes més repetides pels veïns d'algunes zones de la ciutat com el barri vell, Santa Eugènia i Can Gibert és l'acumulació de brossa al voltant dels contenidors.

stats