Societat 07/04/2016

Google Espanya haurà d'indemnitzar un home amb 8.000 euros per no amagar el seu indult

El Tribunal Suprem creu que se n'han perjudicat els drets a l'honor i la intimitat

Ara
1 min
BATALLA GUANYADA  El dictamen de la UE suposa una victòria per a Google en relació a la disputa que l'enfrontava amb l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. No obstant, no suposa un precedent que l'exoneri de manera permanent de desindexar dades.

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha condemnat la filial espanyola de Google a indemnitzar amb 8.000 euros, en concepte de danys morals, un home que va requerir el 2010 que s'eliminés del cercador informació sobre el seu indult el 1999 per un delicte que havia comès divuit anys abans. El tribunal considera que el mal als drets a l'honor i la intimitat de l'afectat és "desproporcionat" en relació amb l'interès públic que pugui tenir aquesta informació.

Tal com informa l'ACN, el Tribunal Suprem entén que la societat pugui estar informada sobre els indults, la identitat dels qui en reben i els delictes que han comès, però creu que al cap d'un "termini raonable" és "inadequat" que el nom de l'afectat surti entre els enllaços dels primers resultats del buscador, perquè en pot afectar la reputació.

D'una altra banda, la sentència desestima també l'al·legació de Google Spain que deia que Google Inc és l'única responsable de les dades. El Suprem sosté que la filial espanyola pot ser demandada en un procés de protecció de drets fonamentals, perquè n'és el responsable a l'Estat. A més, el tribunal defensa que una resolució contrària seria un obstacle per a l'afectat, que hauria de dur als tribunals la societat matriu, que té seu a Califòrnia.

stats