Societat 26/03/2015

El govern alemany confirma que la cabina del pilot es pot obrir des de fora sempre que ningú ho impedeixi

El ministre de Transports alemany, Alexander Dobrindt, ha assegurat que el seu govern està "colpit" després de revelar-se que el copilot va estavellar l'avió de forma voluntària

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre de Transports alemany, Alexander Dobrindt, ha confirmat aquest dijous al migdia des d'Alemanya que la porta de la cabina del pilot es pot obrir des de fora sempre que ningú ho impedeixi de forma intencionada des de dins. "És possible introduint un codi des de fora sempre que no es bloquegi per dins", ha detallat el ministre de Transports.

Dobrindt ha assegurat que el seu govern està "colpit" per les revelacions que ha fet una hora abans la fiscalia de Marsella en que assegura que el copilot de l'avió de Germanwings va estavellar l'avió expressament, segons han determinat els investigadors a partir de la gravació dels sons de la cabina en els últims minuts del vol.

El ministre de Transports també ha qualificat de "normal" que el pilot marxés de la cabina un cop l'avió arriba a la seva altitud de vol, tot i que ha afegit que no disposa de més informació.

stats