Societat 26/09/2019

El Govern condemna l'assassinat d'una dona a mans del seu fill a Arenys de Mar

L'executiu ho considera un cas de violència masclista

Ara
1 min
Concentració de protesta per les víctimes de la violència masclista.

BarcelonaNo formarà part de l'estadística perquè actualment la llei de violència contra la dona només té en compte els casos que es produeixin en l'àmbit de la parella. Però per al Govern l'assassinat d'una dona a mans del seu fill a Arenys de Mar és un cas de violència masclista. L'Institut Català de la Dona ha convocat aquest divendres un minut de silenci per condemnar el crim, que sí que formarà part de l'estadística de violència domèstica o en l'àmbit familiar.

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'home, de 41 anys, dilluns passat. El responsabilitzen d'assassinar la mare a ganivetades i de conviure deu dies amb el cos de la dona a l'interior de l'habitatge que tots dos compartien, segons va avançar 'La Vanguardia'. La família hauria avisat un manyà perquè accedís al pis perquè feia dies que no sabien res de la dona, de 67 anys i que treballava com a directiva d'una empresa tèxtil. Quan el detingut va notar que rebentaven el pany, va intentar fugir per un pati interior del pis, però els agents el van acabar detenint.

Poc després que transcendís el cas, el sindicat CCOO va condemnar els fets i en un comunicat va mostrar el seu rebuig "a una violència que encara avui s'exerceix cap a les dones només pel fet de ser dones".

stats