CONSELL EXECUTIU
Societat 08/10/2013

Llum verda al nou sistema de targeta única per a l'ús del transport públic

El projecte, anomenat T-Mobilitat, està previst que entri en servei l'any 2015. La inversió inicial és de 60 milions d'euros

O. March / R. Mateos
1 min

BarcelonaPrimer pas per fer realitat la T-Mobilitat, el nou sistema de targeta única per a l'ús del transport públic que que ha d'entrar en vigor, segons el Govern, a partir del 2015. Així ho ha explicat aquest dimarts el conseller de la Presidència, Francesc Homs, a la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu. Segons la documentació facilitada als periodistes, la inversió inicial del projecte és de 60 milions d'euros. Quan ja estigui implantat, substituirà els títols de transport actuals per una nova aplicació continguda en un xip amb validació sense contacte.

Aquest sistema, segons la documentació del Govern, "adaptarà el preu del transport públic a la mobilitat real de cada ciutadà" i permetrà a l'usuari "decidir el sistema de pagament del seu transport, ja sigui prepagament, domiciliació bancària del rebut o bé recàrrega per internet".

La implantació d'aquest projecte es du a terme mitjançant la participació del sector privat a través d'un concurs públic internacional amb diàleg competitiu. L'objecte bàsic de la contractació s'estructura en dues parts: adquisició i instal·lació de tot el maquinari i programari a totes les empreses que conformen l'actual sistema tarifari integrat de l'àrea de Barcelona, i l'establiment d'un sistema d'informació al ciutadà que crearà dos nous centres de treball.

Aprovació del contracte de servei públic per la gestió de Rodalies i Regionals

El Govern ha aprovat aquest dimarts el nou contracte de servei públic 2013-2015 per a la gestió de Rodalies i Regionals, que suposa un canvi en la relació contractual entre la Generalitat i Renfe Operadora. Aquest contracte incorpora un pla d'actuacions per millorar la qualitat del servei per valor de 165 milions d'euros.

stats