Societat 13/08/2015

La Subdelegació del govern espanyol prohibeix als Trabucaires de Cardedeu disparar en alguns actes

La colla han donat el tret de sortida a la Festa Major fent servir confeti en comptes de pólvora

Acn
1 min

CardedeuLa Subdelegació del govern espanyol ha denegat als Trabucaires de Cardedeu el permís per disparar els trabucs en els actes previstos per a aquest dimecres i dissabte de festa major, segons ha fet públic la mateixa colla a través d'un comunicat. El secretari dels Trabucaries, Manel Álvarez, ha explicat que el govern ho justifica per "una qüestió de terminis en fer la sol·licitud".

La prohibició acaba aquest dissabte, 15 d'agost, de manera que la colla ha traslladat a diumenge, dia 16, les Despertades de Santa Maria, en lloc de fer-les dissabte com estava previst. Precisament aquest va ser l'acte que ara fa un any va propiciar la denúncia del regidor del PP Jaume Gelada.

Es llançaran coets

Davant d'aquesta situació, els Trabucaires han explicat en el comunicat que "l'acte de la Galejada d'inici prevista per a aquest dimecres el farem llançant coets; i les Despertades de Santa Maria que s'havien de fer dissabte es traslladen a diumenge a la mateixa hora i lloc. El pregó de festa major, enguany a càrrec nostre, així com l'actuació als Entremesos de diumenge, es mantenen però sense poder fer cap salva de pólvora disparada amb trabuc". En el pregó, de fet, els trabucaires han fet servir confeti en comptes de pólvora.

Manel Álvarez ha explicat a l'ACN que la colla va presentar la llista definitiva de trabucaires el 4 d'agost. Segons Álvarez, el govern considera que no hi hagut prou temps "per tramitar les sol·licituds" per poder celebrar els actes d'aquest dimecres i d'aquest dissabte.

stats