Societat 15/10/2016

El Govern estudia sancionar els adults que fumin al cotxe amb menors

La mesura pretén protegir els menors de ser fumadors passius, segons ha assegurat el secretari general de Salut Pública, en una entrevista a Catalunya Informació

Efe
1 min
El Govern estudia sancionar els adults que fumin al cotxe amb menors

BarcelonaEl Govern està treballant en la futura modificació de la llei de drogues i preveu sancionar els pares o adults que fumin en cotxes en companyia de menors.

Així ho ha avançat aquest dissabte el secretari general de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, en una entrevista a Catalunya Informació. Aquesta mesura persegueix emular la norma que ja tenen en països com Irlanda, Anglaterra o Gal·les.

Segons Guix, l'objectiu és "guanyar en espais sense fum" i "protegir els menors d'edat de ser fumadors passius forçosos pels hàbits dels seus pares".

El secretari general de Salut Pública de la Generalitat també ha expressat la seva preocupació per la ingesta cada cop més gran d'"alcohol recreatiu" entre els adolescents, així com el fenomen dels ictus en persones d'entre 35 i 45 anys, com a conseqüència del tabaquisme, l'alcohol i el sedentarisme, ha explicat.

stats