Societat 09/02/2016

El Govern recorre contra el decret estatal que regula la prescripció infermera

Salut creu que no ha de ser necessària una acreditació per exercir la indicació autònoma de medicaments per part d'aquest cos professional

Ara
2 min
Toni Comín: “El programa social de Junts pel Sí s’assembla al dels tripartits”

BarcelonaEl departament de Salut ha presentat aquest dilluns un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem contra el reial decret estatal que regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris per part dels infermers de Catalunya. Per això en demana la suspensió cautelar, concretament de dos dels articles.

En aquest sentit, el govern creu que no ha de ser necessària una acreditació per exercir la indicació autònoma de medicaments per part d'aquest cos professional. Tampoc comparteix la manera com aquest decret regula la prescripció col·laborativa, tot i reconèixer el paper clau que té el metge en aquesta qüestió.

El conseller de Salut, Antoni Comín, que es va reunir divendres passat amb representants del Consell de Col·legis d'Infermers de Catalunya per tal d'abordar la situació, va reiterar el suport a aquest col·lectiu professional pel paper "imprescindible i central" que té en el model sanitari català i va comunicar un paquet de mesures per resoldre amb celeritat la situació d'inseguretat jurídica en què es troba, segons ha recordat el Govern.

En aquest sentit, l'executiu té la voluntat ferma de disposar "com més aviat millor" d'un decret propi català que reguli la indicació autònoma i la prescripció col·laborativa de medicaments. Amb aquest objectiu, es recull el procés de diàleg iniciat fa mesos entre el departament de Salut, el Consell de Col·legis d'Infermers de Catalunya i altres representants d'aquest cos professional per fer realitat una normativa pròpia que servirà per protegir-lo i per eliminar qualsevol ambigüitat sobre el seu marc d'actuació.

A finals de gener, en un manifest conjunt, signat per més de 40 entitats diferents del món de la infermeria, els professionals reclamaven al Govern que aprovés un marc normatiu propi que deixi sense efectes la legislació de l'Estat. El conflicte fa anys que s'arrossega, perquè el col·lectiu infermer troba que la seva pràctica diària i el seu treball clínic quotidià no estan prou defensats.

stats