Societat 09/09/2019

El Govern diu ara que la ubicació del centre d'atenció immediata per a 'menes' de Barcelona no està tancada

El Homrani assegura que estan a l'espera que Colau els faci una proposta definitiva d'emplaçament

N.v.
2 min
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, durant la roda de premsa d'aquest matí.

BarcelonaEl conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha assegurat aquest matí que la ubicació del centre d'atenció immediata per a menors emigrats sols ('menes') de Barcelona encara "no està tancada". "Estem encara en converses amb l'Ajuntament i a l'espera que ens indiqui quin espai creu més adequat", ha explicat el conseller, que també ha aclarit que el lloc definitiu se sabrà aviat: "L'alcaldessa Colau va dir que ens faria arribar la proposta aquesta setmana; aleshores analitzarem la proposta i la idoneïtat", ha insistit El Homrani.

El conseller també ha volgut aclarir que cap de les dues administracions està posant en dubte la viabilitat del dispositiu. "Govern i Ajuntament estem absolutament d'acord en la necessitat d'obrir aquest centre, però ha de ser el consistori qui ha de proposar una ubicació definitiva", ha assenyalat El Homrani, que ha detallat que tan bon punt tinguin la ubicació "estudiaran la proposta" i es posaran a treballar per construir el centre.

"Hi ha l'obligació jurídica i moral [d'obrir el centre] i a més pensem que aquest dispositiu, que està obert de manera provisional en una altra ubicació, ha donat molt bon resultat", ha argumentat El Homrani, que ha subratllat que, de moment, ja s'han "evitat situacions que s'havien donat amb anterioritat", com ara les pernoctacions dels menors en comissaries.

Abans de la roda de premsa, el conseller també s'ha trobat amb una quarantena de veïns del Fòrum de Barcelona, que s'han manifestat davant del departament en contra de l'obertura d'aquest centre al seu barri, concretament en un solar de l'avinguda d'Eduard Maristany, al costat de la Torre Telefónica. Els veïns al·leguen problemes d'inseguretat i argumenten que hi ha equipaments més necessaris a la zona, com "residències d'ancians o guarderies". "Els he demanat que proposin dos portaveus per poder parlar amb ells, explicar-los tot el que estem fent i poder ser clar i transparent", ha explicat El Homrani.

Acord per agilitzar la concessió d'habitatges socials

El conseller El Homrani ha fet aquestes declaracions després de signar un conveni amb el departament de Territori i Sostenibilitat, dirigit per Damià Calvet, per agilitzar la concessió d'habitatges socials a persones vulnerables i en risc d'exclusió social. Tots dos consellers han remarcat que, d'aquesta manera, es podrà donar "una resposta més ràpida a les situacions d'emergència", creuant les necessitats detectades per Afers Socials amb els pisos disponibles de l'Agència de l'Habitatge.

El conseller Calvet ha insistit en "l'obsessió" del Govern per augmentar el parc públic d'habitatges de lloguer social i ha celebrat que actualment ja se superin els 20.000 immobles. El conseller també ha explicat que el seu departament aviat tornarà a portar al Govern el decret de mesures urgents per a l'habitatge, que, segons ell, no va tenir prou consens anteriorment per la proximitat de les eleccions.

stats