Societat 02/10/2013

Grans pintors internacionals, a l'aire lliure

El Moll de la Fusta acull una exposició itinerant de 26 obres del fons del Museu de Belles Arts de Budapest i la Galeria Nacional Hongaresa

Ara
1 min

BarcelonaEl Moll de la Fusta del port de Barcelona es converteix per unes setmanes en un museu a l'aire lliure on s'exhibiran 26 obres de gran format. És un tastet del fons del Museu de Belles Arts de Budapest i la Galeria Nacional Hongaresa, que l'any passat van tornar a fusionar els seus catàlegs d'obres després de 55 anys de separació.

Del total d'obres de la mostra 'Art al carrer des de Budapest', la meitat són d'autors hongaresos i la meitat d'autors internacionals, pintades entre el segle XVI i els primers anys del segle XX. S'hi poden trobar rèpliques d'El Greco, Velázquez, Goya, Manet, Cézanne o Gauguin, impreses amb una tecnologia digital innovadora que permet apreciar detalls de les obres mai vistos fins ara.

El director general del Museu de Belles Arts de Budapest i la Galeria Nacional Hongaresa, László Baán, ha agraït l'oportunitat que representa estar visible al passeig marítim de Barcelona: "Estem molt contents i orgullosos que això es pugui fer a Barcelona, perquè és una metròpoli europea molt coneguda, i no només ho veuran els habitants de la ciutat, sinó també milers i milers de turistes."

La mostra itinerant es podrà visitar a Barcelona fins al 3 de novembre, i després es traslladarà als carrers de Madrid i Frankfurt, on es podrà visitar l'any vinent.

stats