Societat 21/09/2011

Càmeres ocultes als lavabos dels Starbucks? Els EUA detecten tres casos en pocs mesos

Una nena de 5 anys descobreix que l'estaven gravant mentre era en un WC de Washington. L'empresa no se'n fa responsable

Redacció
2 min

BarcelonaUn home de Norfolk, Virgínia (EUA), ha denunciat la cadena de cafeteries Starbucks després que la seva filla, de només 5 anys, trobés una microcàmera que l'enregistrava mentre ella estava al lavabo.

El denunciant, William Yockey, de 28 anys, està demanant a aquesta cadena un milió de dòlars agafant-se a diversos motius. Entre d'altres els acusa de negligència, de falta de supervisió dels empleats, violació de la privacitat i falta d'inspecció de les instal·lacions d'una manera oportuna.

Yockey ha declarat a ABC News que ell i la seva família estaven fent turisme per Washington quan la seva filla els va demanar per anar al bany. Llavors, ells van decidir entrar a un Starbucks. Allí, un dels banys estava tancat, motiu pel qual la seva filla va utilitzar-ne un d'unisex. Yockey descriu la cambra de bany com un lloc "brut" amb tovalloles de paper escampades per tot arreu.

Yockey afirma que, mentre es rentava les mans, la seva filla es va girar cap a ell i va dir: "Pare, hi ha una càmera". Llavors, la nena va assenyalar una petita càmera de vídeo digital que estava gravant. Un cop detectat això, van buscar la gerent, que va trucar a la policia.

La policia va trobar el dispositiu al bany, inserit en un tub en forma d'u, i va confirmar que estava recollint dades. Malgrat tot, encara no se sap qui va deixar el dispositiu i la policia continua investigant.

"És vergonyós i humiliant, encara a dia d'avui, passat un temps", afirma Yockey. "Qualsevol pare sentiria el mateix per la seva nena. Aquesta gravació va poder ser emesa arreu a través d'internet."

La resposta de l'empresa

Alan Hilowitz, el portaveu de Starbucks, ha dit que l'empresa ha respost adequadament. "Nosaltres, com a empresa, tenim l'obligació de proporcionar un ambient segur i amb molta serietat", per això, "quan vam ser alertats, vàrem cridar la policia."

El portaveu ha intentat minimitzar els fets i ha dit que "aquest tipus d'incidents són extremament rars en el context de 17.000 botigues de la companyia".

De moment, no hi ha una data per al judici. Tot i això, un tribunal ja ha rebutjat la moció de Starbucks per desestimar el cas.

No és la primera vegada

Aquesta no és la primera vegada que Starbucks té problemes amb càmeres als seus banys. Un home ja va ser arrestat, el mes de maig, per la col·locació d'una càmera en un bany en un Starbucks de Califòrnia i l'enregistrament de més de 40 dones. També enguany, al juny, un home va ser detingut per posar una càmera en un bany d'un Starbucks a Florida. Anteriorment, l'any 2009, a Nova York, un empleat va ser sorprès espiant la gent en banys amb una càmera.

stats