Societat 12/12/2012

El Gremi d'Hotels de Barcelona denunciarà els establiments turístics sense llicència

Demana més contundència per part de l'Ajuntament davant d'aquestes situacions

Efe
1 min

BarcelonaEl Gremi d'Hotels de Barcelona ha anunciat aquest dimecres que denunciarà davant l'ajuntament de la ciutat i altres administracions públiques als establiments d'allotjament turístic que operin sense cap llicència, i ha demanat al consistori que actuï amb més contundència davant d'aquestes situacions.

Segons que ha informat el Gremi aquesta mesura forma part de l'acció que el gremi i l'Associació Catalana d'Albergs Turístics (ACATUR) estan duent a terme, amb la col·laboració de l'Ajuntament, per eradicar aquest tipus d'activitat il·legal i que se suma a les 80 denúncies que ja ha formalitzat ACATUR entre juliol i novembre. Malgrat destacar la contribució i implicació de l'Ajuntament de Barcelona en aquesta matèria, les dues entitats demanen més contundència administrativa per part del govern municipal i la resta d'administracions públiques implicades. També han reclamat més agilitat en el tancament d'aquests establiments que treballen fora de la legalitat.

Les dues entitats han denunciat que l'oferta d'allotjament turístic il·legal ha augmentat la seva presència a Barcelona de forma "desmesurada" els últims anys, per la qual cosa volen defensar els llocs de treball que ofereixen i garanteixen els establiments turístics legals, a més d'eradicar la competència deslleial que suposen.

Els hotelers han denunciat que els establiments il·legals no assumeixen costos ni despeses administratives i no prenen les mesures de salut pública i de seguretat adequades als serveis i places que ofereixen, fet que suposa un "elevat risc" per als turistes que s'allotgen, a més de generar un important malestar veïnal i ciutadà

stats