SALUT

La grip, a punt d’entrar en fase d’epidèmia

La incidència de la grip a Catalunya va lleugerament més lenta que a l’estat espanyol, on ja fa dues setmanes que s’ha superat el nivell d’epidèmia

La grip entrarà en fase d’epidèmia a Catalunya les pròximes setmanes, segons les previsions del Pla de Vigilància de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya (Pidirac) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). Aquest organisme ha registrat en la 50a setmana de l’any fins a 97,6 casos de grip per cada 100.000 habitants. Per tant, Catalunya està a punt d’arribar als 109,4 casos que marquen el llindar epidèmic d’aquesta setmana.

La població infantil, d’altra banda, sí que ha superat ja el llindar en registrar-se 169 casos en la població de menys de 4 anys, per cada 100.000 habitants, i 139 per al grup d’entre 5 i 14 anys. La incidència de la grip a Catalunya va lleugerament més lenta que a l’estat espanyol, on ja fa dues setmanes que s’ha superat el nivell d’epidèmia.

Durant l’última setmana s’han registrat 6 ingressos hospitalaris de casos greus per virus de la grip als hospitals de la xarxa catalana. Des de la setmana 40 de l’any s’han produït 52 ingressos greus.

Tardor i hivern freds

Catalunya va deixar enrere la tardor amb un nombre excepcional de glaçades i durant la jornada electoral del 21 de desembre va entrar oficialment a l’hivern amb el fred i el vent com a principals protagonistes. El Pla de Vigilància de les Infeccions Respiratòries Agudes de l’Agència de Salut Pública de Catalunya recull dades de 60 metges sentinella situats en 43 centres d’atenció primària distribuïts per unes quantes comarques i amb una cobertura de l’1,03% de la població de Catalunya. Segons les dades de Salut Pública, la taxa global a l’Estat és de 119,2 casos per 100.000 habitants i està, per tant, en fase d’ascens de l’ona epidèmica de grip de la temporada 2017-2018.

Més continguts de