Societat 28/06/2021

Els grups de més de 20 persones només podran entrar a les Balears vacunats o amb PCR

El govern balear reclama a l'executiu espanyol que reforci el nombre d'efectius policials

Maria Llull
2 min
Un viatger a l'aeroport de Palma en una imatge d'arxiu

PalmaEl vicepresident del govern balear, Juan Pedro Yllanes, ha anunciat aquest dilluns que el Consell de Govern ha aprovat que els grups de més de 20 persones que arribin a les Illes només hi podran entrar si porten una PCR negativa o si tenen la pauta de vacunació completa. A més, també ha reclamat a l'executiu espanyol que reforci la presència policial a les Balears "per dur a terme actuacions de prevenció de conductes de risc en zones turístiques", ha assenyalat Yllanes.

Aquesta mesura s'ha pres després del macrobrot que ha afectat gairebé 900 estudiants de diferents comunitats autònomes de l'Estat i la nova exigència valdrà per a tots els viatges d'estudis que es facin a les Illes. En canvi, queden exclosos d'aquesta mesura els grups d'esdeveniments autoritzats, els congressos i els esdeveniments esportius. A més, el Govern s'ha mostrat satisfet amb la decisió de l'executiu espanyol de demanar als aeroports una PCR negativa als viatgers procedents del Regne Unit.

Controls en ports i aeroports

D'altra banda, les restriccions vigents a les Illes no es relaxaran ni es revisaran fins a l'11 de juliol, quan es tornaran a avaluar en funció de la incidència de la pandèmia. Durant la compareixença davant dels mitjans de comunicació, Yllanes ha destacat que aquestes decisions tenen el suport dels agents socials, sindicats i patronals.

De fet, la patronal Pimem ha fet públic un comunicat en què manifesta el seu suport al govern balear. Segons la Federació de la Petita i Mitjana Empresa, els contagis entre estudiants a Mallorca han suposat "un toc d'atenció a la imatge de les Balears com a destinació turística segura". La patronal ha desitjat que la credibilitat de la comunitat autònoma no es vegi perjudicada "després de tants mesos d'esforços" a causa "d'un descontrol puntual d'un col·lectiu tan concret". Pimem també ha assegurat que els estudiants no representen els turistes que volen venir a les Balears i ha recordat "l'impacte econòmic que va suposar en el 2020 el tancament dels mercats britànic i alemany".

stats