Societat 23/09/2013

La Guàrdia Civil de Girona subhasta 312 armes amb preus de sortida d'entre 10 i 3.000 euros

Les armes, de segona mà, s'adjudicaran al millor postor el 30 de setembre

Acn
2 min
Un dels compradors potencials avaluant les armes disponibles./ ACN

GironaDes d'aquest dilluns i fins divendres, 312 armes entre escopetes, pistoles, carrabines, rifles, revòlvers i ballestes estan exposades a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona. Són armes de segona mà que surten a subhasta i que s'adjudicaran el 30 de setembre. La Guàrdia Civil organitza aquestes subhastes per reduir les armes que tenen en dipòsit. Les armes tenen preus de sortida que van dels 10 als 3.000 euros. La majoria de clients són caçadors o col·leccionistes, tot i que també hi van armers. Les que no es venguin, es destruiran.

Els interessats en adquirir algun revòlver, rifle o escopeta de segona mà poden anar a inspeccionar les peces i fer ofertes per comprar-les. La venda es fa en la modalitat de sobre tancat: si algú vol participar en la subhasta d'alguna de les armes, pot igualar o fer una oferta superior al preu de sortida i dipositar-la en un sobre tancat. Dins els sobres, els interessats han d'acreditar que tenen llicència d'armes, document d'identitat en vigor i han de demostrar que han fet un dipòsit del 25% del preu de sortida de l'arma en qüestió. Els sobres s'obriran el dia 30 a les 9 del matí, i s'adjudicaran al millor postor.

Armes heretades, decomissades o antiquades

Qui fixa el preu de sortida i també qui és queda amb el benefici en cas de venda és el propietari de l'arma. Generalment, els propietaris deixen les armes en dipòsit a la Guàrdia Civil perquè no les volen, perquè han caducat els permisos i no les poden fer servir o perquè les armes són propietat d'algun familiar que ha mort. Algunes armes poden provenir d'alguna actuació policial en la qual el jutge ha ordenat que en comptes de destruir-les les treguin a subhasta. Les armes també poden ser de cossos policials que han decidit actualitzar el model de la pistola i deixen les velles en dipòsit.

Habitualment, es venen entre un 10 i un 15% de les armes i passen per la comandància entre 200 i 300 persones interessades en alguna de les peces. En aquesta subhasta hi ha 250 escopetes, 26 pistoles, 25 carrabines, 6 rifles, 3 revòlvers, una arma d'avantcàrrega i una ballesta. L'agent Jose Manuel Montero ha explicat que en cas que els propietaris no fixin un preu, la Guàrdia Civil es posa en contacte amb un armer especialista per posar un preu de sortida d'acord amb el valor de mercat.

stats