Societat 10/07/2019

La Guàrdia Urbana multa amb 90 euros el jove que va circular amb cadira de rodes per la ronda Litoral

El cos policial condemna una acció que representa un "menyspreu total" per les normes

Acn
1 min
La Ronda Litoral, als volts de les nou del matí / ACN

BarcelonaLa Guàrdia Urbana ha multat amb 90 euros el jove que va circular amb cadira de rodes per la ronda Litoral per haver anat per una via d'accés que està prohibida als vianants. El cos policial ha pogut identificar el jove de 30 anys dues setmanes després que es produís la infracció.

La central de coordinació de la Guàrdia Urbana va rebre tres avisos quan el jove circulava amb la cadira de rodes per la ronda Litoral, però quan hi van arribar els agents el noi ja no hi era. Després que el vídeo arribés a la Unitat d'Investigació i que s'hagués difós per les xarxes socials, es va procedir a la investigació per identificar l'infractor. Les inscripcions a la cadira de rodes, la forma de vestir i el fet que hagi comès més d'una infracció han sigut els factors clau per poder identificar el jove.

Un cop conclosa la investigació, David Vázquez, subcap de la Unitat d'Investigació i Prevenció de l'Accidentalitat, ha condemnat una acció que considera "contrària a la convivència" i que és un "menyspreu total" per les normes. "No es poden permetre infraccions tan greus com la que hem vist", ha afirmat després de recordar que l'any passat 21 persones van morir per accidents de trànsit a la ciutat.

Per a Vázquez, aquesta infracció obliga la ciutadania a replantejar-se l'ús de la via en una ciutat amb una mobilitat "complexa" i "variada". "Tots els tipus de mobilitat han de fer ús dels espais que se'ls habiliten", ha dit, remarcant que les persones amb cadires de rodes han de circular per vies reservades als vianants.

stats