Habitatge

El fons propietari de la Casa Orsola s'avé a negociar amb els veïns

Les 27 famílies que habiten el bloc modernista i els 4 locals comercials s'han unit per evitar que els facin fora

2 min
Els veïns de la Casa Orsola, al centre de Barcelona, han desplegat pancartes denunciant l'especulació

BarcelonaEl fons d'inversió Lioness Inversiones SL, que fa poc més de 30 dies va comprar el bloc de la famosa Casa Orsola, al centre de l'Eixample Esquerra de Barcelona, ha anunciat aquesta tarda a través d'un comunicat que "s’ha posat en contacte personalment amb cadascun dels arrendataris, els contractes dels quals vencen durant les setmanes vinents, per traslladar-los tranquil·litat i el compromís d’obrir vies de diàleg" i trobar solucions de consens.

Els veïns d'aquest bloc, una antiga fàbrica de rajoles modernista, van denunciar públicament dimarts que la nova propietat els havia comunicat –a través d'un burofax– la seva intenció de no renovar cap dels contractes. I als inquilins que tenen un contracte indefinit, de renda antiga, els van avisar que començarien obres de reforma a partir del mes de març. "Ens volen a tots fora per especular", denunciaven dimarts els inquilins, mentre que el portaveu de l'empresa admetia a l'ARA que "la zona té molt potencial". Lluny d'acceptar les condicions, les 27 famílies que habiten el bloc i els 4 locals que hi ha als baixos es van unir per lluitar contra el que consideren que és una operació "purament especulativa".

En el seu comunicat d'avui, en canvi, el fons ha mostrat un to molt diferent del que van denunciar els veïns. S'avé a negociar, lamenta "els malentesos que puguin haver-se ocasionat" i assegura que la seva intenció no és "expulsar" els inquilins. Les famílies, però, demanaven una negociació col·lectiva i de moment Lioness Inversiones SL ofereix fer una anàlisi "cas per cas": alguns dels contractes acaben el 31 de desembre i els veïns afectats ja van deixar clar que, si l'acord no arriba a temps, es quedaran als seus pisos i seguiran pagant el lloguer fins que s'arribi a un acord.

L'empresa també remarca que, com a propietat, té el compromís de dur a terme "reformes necessàries" i assegura que comprèn la situació de cadascun dels veïns.

stats