Societat Habitatge 25/01/2022

L'emergència de l'habitatge, a debat amb Maria Sisternas

Comencen els debats de Pedralbes de l'ARA moderats per Antoni Bassas i coordinats per Daniel Gamper

ARA
1 min
Daniel Gamper, Joaquín Urías i Antoni Bassas ahir als Debats de Pedralbes.

Vivim temps d'emergències. I una de les principals, que afecta especialment (però no només) els joves, és la de l'habitatge. Per això aquest dijous, dia 27 de gener, a les 18.30 hores, l'ARA i el museu-monestir de Pedralbes engeguen amb aquest tema un cicle de debats sobre les emergències socials moderat per Antoni Bassas i amb el filòsof Daniel Gamper com a coordinador.

La primera cita, en efecte, tractarà de l'habitatge i tindrà com a experta convidada l'arquitecta i urbanista Maria Sisternas, que mirarà de respondre a preguntes molt actuals i recurrents sobre aquesta crisi habitacional. Fenòmens com la gentrificació (millores urbanístiques que paradoxalment acaben expulsant els veïns de tota la vida perquè fan pujar els preus), el fenomen turístic o l'especulació immobiliària seran analitzats per Sisternas en diàleg amb Bassas i Gamper. I, com és habitual, el públic també hi podrà intervenir. Sisternas també anirà més enllà per preguntar-se: què fa que una ciutat sigui més habitable?, com és una casa amable?, què necessita una llar per conservar la seva calidesa?

El cicle d'emergències de l'ARA i el museu-monestir de Pedralbes seguirà amb l'emergència democràtica (el 3 de febrer, amb el professor en filosofia política i jurídica Borja Barragué), l'emergència mediambiental (amb l'investigador Giorgios Kallis el 17 de febrer) i la capacitat d'aprendre de les emergències (amb la directora del Centre de Crisis de Barcelona, Ingebor Porcar, el 3 de març).

A tots els debats s'hi pot assistir prèvia inscripció: https://www.monestirpedralbes.barcelona/ca/activitats/di%C3%A0legs/di%C3%A0legs-de-pedralbes-viure-temps-demerg%C3%A8ncies-emerg%C3%A8ncia-habitatge

stats