Societat 18/05/2016

'Hackegen' el Twitter d'un sindicat de Mossos i filtren les dades de milers d'agents

Al compte hi apareixen fotos de 'Ciutat morta' o d'Ester Quintana, entre d'altres. Interior està investigant qui pot haver fet la filtració

Ara
2 min
Imatge del compte de Twitter 'hackejat'

BarcelonaEl compte de Twitter del Sindicat de Mossos d'Esquadra, 'hackejat'. Ha passat durant la matinada de dimarts i encara se'n desconeix l'autoria. A través d'un tuit que apunta "d'acord amb la llei de transparència", els 'hackers' han filtrat les dades de 5.600 agents, amb noms cognoms, adreces i números compte. El cos dels Mossos d'Esquadra té un total de 18.000 agents.

En declaracions a 'El món a RAC 1', el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha condemnat els fets i ha mostrat el màxim suport del cos amb tots els agents afectats, "que han sofert un greu atac". Jané, que ha assegurat que Interior està investigant qui pot haver fet la filtració, ha explicat que la unitat de delictes informàtics dels Mossos està donant suport al sindicat per desconnectar el servidor i evitar, així, que es continuïn filtrant dades. També s'ha activat un telèfon de suport per als agents afectats, perquè puguin tenir un assessorament directe per part del cos.

El conseller ha assegurat que la filtració té una repercussió penal, però també moral i íntima. Alhora, ha advertit que si un mitjà difon les dades capturades dels agents també estarà cometent un delicte amb repercussions penals.

Al compte hi han penjat un comunicat en què asseguren que anuncien la "seva refundació" i que "han decidit deixar la feina bruta com a soldats rasos del capitalisme". "No volem més casos 'Ciutat morta', no més homicidis com Juan Andrés Benítez i volem justícia per Ester Quintana i tants casos més. Volem posar fi a la violència gratuïta en els cossos policials", apunten.

Un fals comunicat

En la mateixa línia, demanen "no més tractes de favor als mossos en els processos judicials" i deixar de construir falsos testimonis, que amaguin o construeixin falses proves". "Prou ús dels cossos policials per combatre els pobres. No volem seguir desallotjant famílies sense recursos.

Ens manifestem en contra de criminalitzar la misèria i a favor dels drets socials", apunten.

I com a conclusió, asseguren: "des d’avui aquest sindicat lluitarà per portar a les administracions públiques, les millors pràctiques de defensa dels drets humans i no acceptarà més entre els seus membres a policies que abusin de la seva condició per doblegar els incòmodes, els dèbils, els resistents".

A la capçalera del compte hi apareixen imatges d'Ester Quintana, 'Ciutat morta' i Juan Andrés Benítez, entre d'altres.

stats