Societat 13/02/2017

Pablo Hasél, condemnat a pagar 540 euros per haver ofès Àngel Ros en un rap

Segons la sentència, el contingut de la cançó té "una enorme càrrega ofensiva" cap a l'alcalde de Lleida

Europa Press
1 min
El raper lleidatà Pablo Hásel a la sortida de l'Audiència Nacional / ACN

BarcelonaUna jutgessa ha condemnat Pau Rivadulla, conegut com a Pablo Hasél, i Eloi Yebra, conegut com a Ciniko, a pagar 540 euros de multa cadascú per haver ofès amb un rap l'alcalde de Lleida Àngel Ros. Van penjar la cançó, amb el títol "Menti-ros", a YouTube, el 5 d'abril del 2014. La lletra de la cançó fa referència directa a l'alcalde de Lleida i s'hi poden escoltar fragments com "Àngel, malparit, et mereixes un tret".

Segons la sentència, la cançó conté "una enorme càrrega ofensiva i violenta que en cap cas pot tenir empara dins la llibertat d'expressió". El judici es va celebrar el 23 de novembre, i la Fiscalia de Lleida va plantejar als jutges dues opcions: considerar la cançó un delicte d'amenaça, fet que comportaria un any i tres mesos de presó per a cada cantant, o bé considerar-la una falta de respecte a l'autoritat, cosa que significaria pagar una multa de 1.800 euros.

Àngel Ros va dir durant el judici, en el qual era present com a testimoni, que "es va sentir amenaçat i intimidat", no només per ell mateix sinó també per la seva família. També va assenyalar que està acostumat a la sàtira a programes com el 'Polònia' (TV3) i que sap distingir-la de l'amenaça.

Aquest mateix argument va servir també a Hasél, que va assegurar que també volia referir-se al 'Polònia', perquè "més d'un cop s'ha tirat un polític per la finestra, o se l'ha assassinat i en cap ocasió s'ha portat a judici el director o actors".

stats