Un home apunyala dos sensesostre per motivació racista

L'agressor passarà aquest dijous a disposició judicial

Anava vestit de negre, amb la cara tapada i un ganivet a la mà. Actuava a la nit o a la matinada al districte de Nou Barris de Barcelona i atacava sense motiu aparent persones que dormen al carrer. És un home de 30 anys de nacionalitat albanesa que els Mossos d’Esquadra han detingut com a presumpte autor dels apunyalaments a dos sensesostre. Tot apunta que l’home els atacava per motivació racista, segons la principal hipòtesi de la policia, encara que en la investigació no s’ha trobat que l’arrestat tingui cap vinculació amb organitzacions xenòfobes o extremistes.

El detingut actuava a l’exterior de l’alberg de Nou Barris que atén persones sense llar. La primera agressió va ser el 23 de juliol a la nit, quan un home tunisià de 42 anys que dormia al carrer va ser atacat per l’arrestat, que el va intentar apunyalar a l’abdomen. La víctima va resistir la primera punyalada però no va esquivar la segona, que li va provocar ferides que van necessitar atenció mèdica. La investigació d’aquest atac apuntava que havia sigut una agressió aleatòria i sense cap motivació evident.

Quan els Mossos ja havien avançat en la identificació del presumpte autor, el 9 d’agost a la matinada hi va haver una segona agressió similar. Un home veneçolà de 39 anys que dormia al carrer, també a prop de l’alberg de Nou Barris, va ser assaltat pel detingut sense que abans hi hagués cap intercanvi de paraules, com en el primer cas. L’agressor va intentar apunyalar-lo al cor, però no ho va aconseguir. La víctima es va defensar i va acabar amb ferides als braços i a les cames.

Després de veure la coincidència entre els dos atacs, els Mossos van arrestar dilluns l’autor en un local ocupat de Nou Barris on vivia. L’home passarà aquest dijous a disposició judicial.