Els Mossos no troben ningú al pis on creien que s'havia atrinxerat l'home que ha ferit dues persones

La policia continua buscant l'autor dels trets i amplia el dispositiu a altres zones

3 min
Dispositiu del Mossos al barri de Sant Martí

Després de més quatre hores amb un dispositiu de pel·lícula entre la rambla Prim de Barcelona i el carrer Pere IV, al districte de Sant Martí, els agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos d'Esquadra han decidit entrar a la casa del passatge Foret, número 8, on dues persones havien resultat ferides de bala a les 14.45 h. I a dins no hi havia ningú. L'autor dels trets, que els Mossos pensaven que s'havia atrinxerat dins del pis, hauria escapat després del tiroteig, abans que hi arribessin els agents. "Teníem indicis que hi podia haver algú a dins", han explicat a l'ARA fonts dels Mossos d'Esquadra per justificar el fort desplegament. Els agents segueixen buscant l'autor dels trets. Els dos ferits estan hospitalitzats i no es tem per la seva vida.

L'operació policial s'ha convertit en tot un espectacle que ha atret molts veïns del barri del Besòs-Maresme. El dispositiu ha començat a les quatre de la tarda. S'ha acordonat un gran perímetre per garantir la seguretat dels curiosos i per evitar que els periodistes poguessin veure l'operació. Al bell mig de la zona acordonada, les cases baixes del passatge Foret, un carrer tranquil, segons els veïns. A mesura que avançava la tarda, els agents han ampliat el perímetre i han col·locat mampares perquè no es pogués veure el passatge. Alguns curiosos s'enfilaven fins i tot al mobiliari urbà i en algunes tanques per intentar no perdre's l'espectacle. Tot i els esforços policials, des de fora es podia veure com els GEI s'anaven preparant amb cascos i escuts per intervenir. Una veïna que ha quedat atrapada a casa seva, i a qui els Mossos no han deixat sortir en tota la tarda, explicava per telèfon tot el que anava passant a la seva mare, que era fora el cordó policial. "He pujat al terrat per poder veure-ho millor i m'he trobat uns agents al terrat de davant dient-me que baixés i m'amagués", deia.

A més de la seva mare, un grup de veïns –i aquest periodista– intentaven escoltar el relat de la noia, que, segons explicava, no parava de sentir com els Mossos colpejaven la porta de l'immoble on creien que s'amagava el noi i cridaven "policia, policia!" I després el silenci. Guàrdia Urbana, ambulàncies, dos drons dels Mossos, un helicòpter i efectius de seguretat ciutadana i de l'ARRO seguien custodiant la finca. De sobte, cap a les vuit de la tarda, han començat a retirar el cordó policial sense donar cap explicació. "L'heu detingut?", ha preguntat a un agent el David, un veí del barri. "Res. Si aquí al barri ja us assabenteu de tot", li ha respost l'agent. I així ha estat. En pocs minuts ja corria arreu que a l'immoble no hi havia ningú. "Aficionaaaats!", cridava una dona mentre un dels vehicles policials marxava per la rambla Prim. "Aquest tinglado no tenen pebrots de muntar-lo tres carrers més enrere", deia amb la boca petita una altra veïna assenyalant el barri de la Mina.

A falta de versió policial, un altre veí afegia encara més detalls. "La casa on hi ha hagut el tiroteig està ocupada per tres nois des de fa uns mesos i abans també havia estat ocupada durant un any per un matrimoni". Segons deia, l'amo de la casa volia recuperar-la i ja havia anat en diferents ocasions a intentar que els nois marxessin. Tot i això, aquest veí posava en dubte que el tiroteig estigués relacionat amb la propietat de la casa: "Per recuperar un pis pots apunyalar algú, però disparar-li no. Aquí ha passat alguna cosa més".

Una agent de la Guàrdia Urbana acordonant la zona.

Quan els Mossos han aixecat el cordó policial, veïns i curiosos s'han afanyat a acostar-se fins a la casa que havia estat aïllada durant tota la tarda. Mentre els agents intenten localitzar ara l'autor dels trets, que encara podria anar armat, els veïns ja havien començat també la seva investigació particular.

stats