Crim masclista
Societat 26/12/2022

Un home de 69 anys mata la seva parella, de 88, a Santa Perpètua de Mogoda

Els Mossos han trobat el cos sense vida de la dona amb signes de violència i han detingut el seu company

ARA
2 min
El bloc d'habitatges de Santa Perpètua de Mogoda on un home ha matat la seva dona aquest dilluns, 26 de desembre del 2022

Els Mossos d'Esquadra han detingut a primera hora d'aquest dilluns a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) un home de 69 anys com a presumpte autor de la mort de la seva parella, una dona de 88.

Els fets han passat al voltant de les 6.43 h, quan s’ha localitzat el cos sense vida d'una dona, amb signes de violència, en un pis de l’avinguda Mossèn Jacint Verdaguer. Immediatament, s’han desplaçat al lloc dels fets diverses dotacions policials i han detingut el seu company com a presumpte autor de la mort. De fet, ha estat ell mateix qui ha trucat al telèfon d'emergències 112 alertant del succés.

Agents de la Divisió d’Investigació Criminal s’han fet càrrec de la investigació per esbrinar les circumstàncies dels fets.

Dia de dol oficial i minut de silenci a Santa Perpètua

L'Ajuntament ha manifestat el seu condol, ha condemnat l'assassinat i ha decretat un dia de dol oficial. El consistori també ha convocat per a aquest dimarts, 27 de desembre, un minut de silenci a les 12 h a la plaça de la Vila, en senyal de condemna, rebuig, dol i solidaritat amb la família de la víctima. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha convocat també una junta de portaveus extraordinària, on s'aprovarà un manifest que es llegirà a la concentració de la plaça de la Vila.

Aragonès: "Aquest assassinat ens colpeja durament"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat el seu rebuig: "L'assassinat d'una dona a Santa Perpètua ens colpeja durament avui", ha dit en una piulada, i ha recordat que, amb aquesta víctima, la xifra de feminicidis aquest 2022 s'enfila fins a 12, i a 120 en l'última dècada. "És intolerable", ha afegit.

Per la seva banda, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha dit en un altre tuit que el departament està fent seguiment del presumpte feminicidi, que s'ha posat a disposició de la família i de l'entorn de la víctima i que també està al costat del municipi.

stats