Societat 24/11/2012

Homenatge a les víctimes de la C-55

Unes 250 persones tallen la C-55 a Manresa per homenatjar els 76 accidentats que hi han perdut la vida durant els últims deu anys. La concentració s'ha fet malgrat la prohibició de la Junta Electoral Central, a la qual els organitzadors han presentat al·legacions

Acn
1 min

ManresaUnes 250 persones han tallat la carretera C-55 durant mitja hora per homenatjar les 76 víctimes d'accidents que hi han perdut la vida en els últims deu anys, segons la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM). Els concentrats han volgut recordar "que hi ha una sèrie de reivindicacions pendents de priorització d'obres públiques" que creuen que s'han de fer en aquesta carretera per rebaixar-ne l'índex de sinistralitat.

La concentració s'ha fet malgrat la prohibició de la Junta Electoral Central. Els organitzadors han presentat al·legacions a la notificació que els van enviar i, en no rebre resposta, han pensat que "és de suposar que l'acte és absolutament legal", ha dit el president de la FAVM, Enric Martí.

Martí ha explicat en una entrevista telefònica a l'ACN que han entès que "des de la JEC es volia impedir l'exercici del dret a manifestar-se, i que intentar impedir això és un delicte".

El president de la FAVM ha assegurat que l'acte no era electoralista i ha afirmat que és "del tot legal", i ha defensat així el dret a manifestar-se. Segons Martí, s'ha triat aquest dissabte perquè fa poc més d'una setmana que es va produir el darrer accident mortal en què van perdre la vida dues persones. Per altra banda, van considerar que dissabte hi ha menys gent treballant i diumenge són les eleccions.

L'acte s'ha fet a les cinc de la tarda entre els punts quilomètrics 24 i 29 (entrada sud de Manresa-Sant Pau).

stats