SALUT
Societat 05/02/2011

Protesta global contra la homeopatia

Un grup d'activistes ha pres aquest matí una "sobredosi" de pastilles homeopàtiques. El seu objectiu és denunciar "la ineficàcia d'aquests remeis alternatius"

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaLa campanya 10:23, una protesta global contra l'homeopatia, ha arribat a Barcelona. Aquest matí, una vintena d'activistes han pres una "sobredosi" d'una medicina homeopàtica que rep el nom de "Sedatif PC" per tal de demostrar que aquests remeis "no serveixen per a res", tal com afirmen els organitzadors de la campanya.

Borja Robert, un dels seus portaveus, ha explicat que "hem pres tota la caixa sencera, unes 40 pastilles, i aquest medicament se suposa que és un equivalent del Valium, i no ens ha passat res de res, ni tan sols hem badallat una vegada", diu. La protesta s'ha celebrat a altres sis ciutats de l'Estat i a Madrid més de 50 activistes han pres una altra "sobredosi" sense que passés res. Paral·lelament també s'han celebrat actes similars en el sis continents, en la que els organitzadors diuen que és "la primera protesta global" contra l'homeopatia.

L'origen d'aquesta campanya és al Regne Unit on l'any passat es va celebrar la primera prostesta amb més de 400 activistes prenen un excés de pastilles homeopàtiques en protesta per la decisió de la principal cadena de farmàcies britàniques, Boots, que va assegurar que venia aquests remeis "perquè els clients els compren, no perquè siguin eficaços".

Michael Marshall, coordinador de la campanya internacional, diu que "ja s'ha invertit massa temps i diners en els remeis homeopàtics. Durant els 200 anys d'existència d'aquests tractaments mai no hi ha hagut cap tipus d'evidència que poguessin funcionar i, que que no són més que sucre i aigua, és impossible que puguin fer el que els homeòpates afirmen que fan".

stats