Societat 13/06/2019

Els agressors LGTBIfòbics són homes i actuen en grup

L’Observatori Contra l’Homofòbia alerta de l'increment d'atacs i demana acompanyar més les víctimes

Cèlia Codina
1 min
Algunes de les pintades que van fer l’últim diumenge de gener al centre LGTBI de Barcelona.

BarcelonaAdolescents en grup, anant o tornant de festa al Raval i l'Eixample un cap de setmana, i sempre homes. Aquesta és la radiografia dels agressors que l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha començat a difondre. Coincideix amb el que s'havia estudiat fa un temps en ciutats com Madrid i amb el que fa pocs dies va produir-se a Londres, amb una brutal agressió a una parella de lesbianes. "És molt preocupant que estiguem parlant d'agressors tan joves, entre els 17 i els 20 anys", ha advertit el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez.

A Barcelona, tan sols aquest últim mes han sortit a la llum almenys tres agressions homòfobes, dues al Raval i una altra al Parc Joan Miró, a l'Eixample. L'Observatori considera que aquest tipus de casos estan augmentant "de manera brutal" a la ciutat i han traslladat la seva preocupació a l'Ajuntament de Barcelona i els Mossos d'Esquadra.

Aquest any s'han comptabilitat 74 incidències a Catalunya, un 35% més respecte al 2018. Aquest "augment brutal" ha posat en alerta l'Observatori Contra l'Homofòbia. Proposa una sèrie de mesures per acompanyar i aconsellar el col·lectiu LGTBI, com ara un servei de WhatsApp nocturn que debutarà com a prova pilot el 19 de juliol i que ja funciona a Madrid. També s'està plantejant una línia de telèfon que proporcioni a les víctimes un servei "específic, especialitzat i permanent" conformat per especialistes en la matèria.

D'altra banda, s'està negociant amb la comissaria dels Mossos de l'Eixample la possibilitat que l'agredit pugui posar una denúncia des del mateix centre LGTBI de Barcelona, on es desplaçaria un agent. "Anar a comissaria frena molta gent, hem de proposar opcions", explica Rodríguez, i insisteix que cal informar sobre la importància de denunciar.

stats