Societat 14/09/2016

Homs insta tota l'oposició a derogar la Lomce en el primer ple al Congrés

El PDC ha registrat una iniciativa per, en concret, acabar immediatament amb les avaluacions d'ESO i Batxillerat

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Francesc Homs i la diputada del PDC Miriam Nogueras aquest dimecres al Congrés. EFE

MadridEl Congrés recuperarà l'activitat parlamentària després de les eleccions basques i gallegues del 25 de setembre. El primer ple serà el dimarts 27, just quan la presidenta del Congrés, Ana Pastor, finalment ha demanat la compareixença del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que té previst deixar l'escó buit. El Partit Demòcrata Català (PDC) vol aprofitar justament aquest ple perquè tota l'oposició s'uneixi contra el PP, ara en minoria, per derogar immediatament la Lomce o llei Wert.

Els nacionalistes catalans han registrat aquest dimecres al Congrés una iniciativa que reclama "paralitzar de manera immediata" el calendari d'aplicació de la llei i "impulsar urgentment" les iniciatives necessàries per derogar la norma. En concret, busca acabar amb el reial decret que regula les avaluacions de finals de l'ESO i Batxillerat.

El portaveu del PDC, Francesc Homs, ha denunciat el "desgavell brutal" que ha provocat la llei Wert en les comunitats autònomes i ha carregat també contra la "visió uninacional i recentralitzadora" de l'Estat. Homs buscarà el suport de la resta de grups parlamentaris perquè la junta de portaveus inclogui la iniciativa en l'ordre del dia.

Per al partit independentista, la Lomce és "el decret de nova planta de l'educació". "És una vergonya que amb una clara majoria en contra aquest govern ens vulgui imposar aquesta llei", ha assenyalat la diputada Miriam Nogueras. Homs ha

stats