SALUT
Societat 08/12/2010

Un estudi de l'Hospital de Barcelona alerta del perill d'avançar els parts

Un estudi de l'Hospital de Barcelona avisa que els nadons prematurs tardans tenen més possibilitats de desenvolupar malalties respiratòries i altres trastorns. L'índex de mortalitat entre aquests nadons és un 5% més alt

Redacció
1 min

BarcelonaUn estudi de l'Hospital de Barcelona que recull TV3 alerta del perill d'avançar parts, encara que els nadons estiguin en un avançat estat de gestació. Explica que el risc pels nadons no és mínim fins que no arriben a la setmana 39. Amb 34 setmanes els pulmons no són madurs i al cervell li falta un 30% del creixement, per això entre els prematurs tardans hi ha un risc més alt de patir malalties respiratòries i altres trastorns. De fet, la taxa de mortalitat és un 5% més elevada.

Els prematurs tardans han augmentat els últims anys. Segons l'estudi, un 20% d'aquests parts prematurs es podrien evitar ja que es creu que es fan per interessos de programació, tant de les mares com dels metges. El fet que s'hagi aconseguit salvar prematurs extrems ha fet que es tregui importància a avançar els parts, però fer-ho és arriscat per als nadons.

stats