Societat 17/09/2019

La IAEDEN i SOS Costa Brava recorren un pla parcial de Llançà que permetria construir 170 habitatges nous

Les entitats asseguren que incompleix diverses normatives i ho han enviat a la comissió d'Urbanisme

Ara
1 min
Imatge del sector SUP-1 La Selva de Llançà que preveu 170 habitatges potencials en 5 hectàrees de terreny

GironaNou front obert de IAEDEN-Salvem l'Empordà i SOS Costa Brava per aturar les noves construccions al litoral gironí. Les entitats han presentat un recurs de reposició contra l'aprovació definitiva de la reparcel·lació del pla parcial urbanístic SUP-1 Sector la Selva de Llançà que preveu una urbanització amb un potencial de 170 habitatges en 5 hectàrees de terreny.

Per a les entitats, la tramitació d'aquest pla "és un indicador del grau de sensibilitat ambiental i territorial que mostra el consistori" i denuncien que incompleix la normativa urbanística vigent. "Gairebé un 40% dels terrenys tenen uns pendents superiors al 20%, cosa que incompleix la llei d'urbanisme; l'execució del pla d'etapes del projecte està fora de termini i el planejament general i parcial no preveu les reserves d'habitatges de protecció pública", subratllen IAEDEN i SOS Costa Brava en un comunicat.

A l'escrit també critiquen que l'equip de govern de Llançà (PSC i JxCat) hagi aprovat aquest pla parcial quan el sector forma part dels terrenys que està estudiant la Generalitat inclosos al Pla Director Urbanístic del litoral gironí. "L’Ajuntament hauria de vetllar pel desenvolupament sostenible del municipi i esperar que la Generalitat estudiï la viabilitat d’aquest sector", opinen. Per això reclamen que s'aturi la tramitació del projecte, que consideren que "s'ha fet a correcuita i durant el mes d'agost".

A més, enviaran el recurs presentat a la comissió d'Urbanisme perquè l'organisme "tingui en consideració totes les irregularitats a l'hora de definir l'estratègia de creixement d'aquest sector".

D'altra banda, l'Ajuntament de Llançà ha defensat que tant els tècnics municipals com la comissió d'Urbanisme de la Generalitat han revisat el projecte i l'han aprovat, però que estudiaran el recurs que han presentat les entitats i resoldran "el que legalment correspongui".

stats