Societat 04/06/2018

Iceta assegura que Albiol no formarà part del govern de Badalona

Sabater considera que el pacte entre el PSC i el PP és "contranatura, incomprensible i surrealista"

Marc Toro / Laia Vicens
1 min
Xavier García Albiol, en la roda de premsa d'aquest dimarts a Badalona

Barcelona / BadalonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha garantit aquest dilluns que Xavier García Albiol no formarà part del govern de Badalona malgrat el suport que el PP –i també Cs– donarà als socialistes per fer-ne fora l'actual alcaldessa, Dolors Sabater. "El PSC no governarà amb Xavier García Albiol a Badalona. No formarà part del govern de Badalona", ha insistit Iceta, si bé no ha descartat que els populars siguin al govern badaloní que encapçalarà el socialista Àlex Pastor quan la moció tiri endavant.

Pastor té el suport de les bases del partit per convertir-se en alcalde de Badalona fins a les eleccions municipals de l’any vinent amb els vots dels populars i Ciutadans. El 'sí' a la moció de censura contra Sabater, de Guanyem Badalona en Comú, es va imposar dissabte en una consulta entre la militància local per un aclaparador 92,6% dels vots.

Sabater ha fet aquest mateix dilluns una última crida al PSC perquè no accepti els vots del PP per fer-la fora. Segons ha avisat, és una "trampa" d'Albiol per "recuperar espai" a un any de les eleccions. "La decisió d'anar de bracet amb el PP més xenòfob, neoliberal i corrupte és d'ells", ha dit. Segons Sabater, el pacte entre el PP i el PSC és "contranatura, incomprensible i surrealista" perquè tot just fa 3 anys els socialistes van donar suport al seu govern per fer-ne fora Albiol.

"El PSC va donar suport a fer fora Albiol perquè era el seu compromís electoral", ha recordat Sabater, i també ho ha fet Iceta, si bé el cap de files dels socialistes ha aclarit que, per això, no deixaran que Albiol formi part de l'executiu badaloní.

stats