LLENGUA
Societat 02/03/2011

Participeu al DiccionARA

L'ARA s'adhereix a 'L'any de la paraula viva' amb què la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans celebra el seu centenari. Per compartir la celebració, us proposem jugar amb la llengua proposant paraules noves relacionades amb l'actualitat

Redacció
1 min

BarcelonaLa Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) celebra aquest 2011 els seus primers cent anys de vida. Amb aquest motiu, l'IEC ha posat en marxa aquest dimecres la campanya Any de la paraula viva, en què insta tothom qui vulgui a ser proactiu amb la llengua, a jugar-hi.

L'ARA s'adhereix a la campanya amb la creació del DiccionAra, un espai per estimular al joc amb les paraules: cada dia donarem espai a la invenció de noves paraules lligades amb l'actualitat. Es tracta de crear la paraula i donar-ne una breu definició.

Fran Domènech, guionista de l'acudit que cada dia es publica a la pàgina 3 de la versió de paper de l'ARA, en crearà una cada dia. Domènech és el creador a Twitter del popular hashtag #miccionari, amb molta participació. Un exemple de paraula creada per Fran: 'Tergibarçar', que vol dir "intentar crear un estat d'opinió desfavorable al Barça interpretant i manipulant malintencionadament els fets".

L'altra paraula del dia la seleccionarem entre totes les propostes que ens envieu els lectors. Podreu enviar els vostres mots inventats a través dels canals que des d'ara mateix obrim al Twitter i al Facebook i una adreça de correu electrònic: diccionara@ara.cat.

stats