LOTERIA
Societat 04/10/2013

La imatge de la nova rifa catalana és una capgrossa inspirada en una veïna d'Alella

La Colla de Gegants d'Alella té la tradició de fer capgrossos de persones rellevants del poble. Fa 27 anys en va fer un de la Roser Arenas, que ara s'ha convertit en la imatge de la grossa catalana

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaLa Roser Arenas té ara 77 anys però en tenia 50 quan la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella (el Maresme), el seu poble, li va retre homenatge l'any 1986 amb una capgrossa que estava inspirada en ella. "És una tradició a Alella fer un capgròs com a homenatge a aquelles persones rellevants i estimades del poble", explica Sergi Moreno, cap de la colla. Des de llavors ja s'han fet capgrossos de cinc veïns més.

P { margin-bottom: 0.21cm; } "El capgròs és una fotografia del moment, de com era la Roser fa 27 anys", afegeix Moreno. La imatge de la Roser Arenas és coneguda ara arreu de Catalunya, ja que és, des d'ahir, la imatge de la nova rifa catalana. Per a Alella és un motiu d'orgull. "Quan la vaig veure em queien les llàgrimes. Els capgrossos són una tradició que està en hores baixes i això pot ser una empenta. Estem molt orgullosos", diu Moreno a l'ARA.

Una productora es va posar en contacte amb l'Agrupació de Colles de Gegants de Catalunya i van triar la imatge de la Roser d'entre totes les fotos de capgrossos que van rebre. La productora va guanyar el concurs i la Roser es va convertir així en la imatge de la rifa catalana.

El Sergi Moreno reconeix que té "certa retirada a la Núria Feliu" però creu que la capgrossa Roser ha estat l'escollida perquè és "la tieta de Catalunya". El capgròs original retornarà ara a la Colla de Gegants d'Alella i la Generalitat en farà rèpliques.

stats