Immigració

Rescaten 739 persones en 'cayucos' a El Hierro, però moren quatre migrants

Aquesta matinada han arribat a l'illa canària quatre embarcacions on viatjaven també infants i nadons

Ara
1 min
Una dona evacuada del cayuco per ser atesa en un centre sanitari aquesta matinada

BarcelonaMatinada tràgica a l'illa canària d'El Hierro: s'hi han rescatat 739 persones que hi han arribat en quatre cayucos, i Salvament Marítim i la Guàrdia Civil han confirmat que hi ha quatre morts entre els migrants, segons ha publicat l'agència Efe. Algunes persones han arribat en molt mal estat i han estat traslladades a centres hospitalaris, tot i que en algun cas no s'ha pogut fer res per salvar-los la vida. Dos dels migrants han arribat ja morts a port i dos més han mort a l'hospital.

Amb aquestes embarcacions, Canàries ja ha superat el pic de nombre d'arribades de migrants que va registrar l'any 2006: llavors van comptabilitzar-se 31.678 persones rescatades en embarcacions davant les 31.933 d'aquest any.

Fonts de l'operatiu d'emergències han explicat que cap a les 2 de la matinada van entrar les dues primeres embarcacions: l'una amb 25 persones a bord i l'altra, força més gran, amb 231. Les altres dues, rescatades per la Guàrdia Civil, van arribar al mateix port ja tocades les 5 del matí. Les mateixes fonts apunten que hi viatjaven bastants menors d'edat, entre ells nens petits i alguns nadons.

Un infant rescatat en un dels 'cayucos' a El Hierro aquesta matinada

Salvament Marítim ha assenyalat que van veure les embarcacions divendres a la tarda. La més allunyada era llavors a 77 milles d'El Hierro. Va mobilitzar efectius i van acabar remolcant-ne una que tenia el motor aturat, mentre que altres efectius van escortar la resta fins al poble de La Restinga.

stats