SOCIETAT
Societat 04/02/2013

El jutge imputa la cúpula de seguretat de l'Ajuntament de Madrid per la tragèdia del Madrid Arena

Eduardo Pérez Palop ha citat a declarar l'exregidor de Seguretat i el cap de la Policia Municipal

Efe
1 min

MadridEl jutge del cas Madrid Arena, Eduardo López Palop, ha citat com a imputats l'exregidor de Seguretat de l'Ajuntament de Madrid i actual delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Antonio de Guindos, el cap de la Policia Municipal, Emilio Monteagudo, i el director general d'Emergències i Protecció Civil, Alfonso del Álamo. Durant una reunió amb els advocats de les parts, el jutge ha citat a declarar 15 imputats, deu dels quals per primera vegada, segons han informat fonts jurídiques.

Entre aquests nous imputats hi ha els metges Simón Viñals, exregidor i responsable de l'equip mèdic contractat pels organitzadors de l'esdeveniment del Madrid Arena, i el seu fill Carlos, que hauran de declarar el 8 d'abril. Els nous implicats començaran a declarar a partir de l'11 de febrer, data en què ha estat citat Raúl Monteverde, de Seguriber, l'empresa encarregada de la seguretat del recinte.

El 13 de març ha estat citat l'actual delegat de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Madrid, Antonio de Guindos, que s'encarregava de l'àrea de seguretat fins a l'última remodelació del govern municipal, materialitzat el 9 de gener per l'alcaldessa, Ana Botella. El cap de la Policia Municipal, Emilio Monteagudo, ha estat citat a declarar com a imputat el 20 de març, i el dia anterior ho farà el director general d'Emergències i Protecció Civil de l'Ajuntament, Alfonso del Álamo. Una altra imputada és Fátima Núñez, que era responsable de seguretat i ara és regidora del districte de Carabanchel.

stats