Societat 24/09/2013

Imputada per homicidi la mare de la nena de 12 anys trobada morta a Santiago

La policia ha detingut aquest matí la mare adoptiva d'Asunta Basterra, Rosario Porto, advocada i excònsol de França a Galícia

Efe
2 min

Santiago de Compostel·laLa mare de la nena de 12 anys Asunta Basterra, trobada morta diumenge a la matinada amb evidents signes de violència en les proximitats de Santiago de Compostel·la, ha estat imputada per un delicte d'homicidi, segons han informat a Efe fonts de la investigació.

Les mateixes fonts han precisat que el visionat de les càmeres de seguretat ha aportat dades crucials per als investigadors del cas.

L'advocada Rosario Porto havia sigut detinguda aquest dimarts al matí a causa d'"incongruències i ambigüitats" i per "versions contradictòries" sobre la desaparició de la menor, segons han indicat prèviament a Efe fonts policials.

Les restes de la menor han estat incinerades aquest matí després de la vetlla al tanatori de Boisaca en senyal de respecte.

El cos d'Asunta Basterra va ser trobat en una pista paral·lela a la carretera N-550, a la parròquia de Cacheiras (Teo), propera a les instal·lacions d'un centre d'inspecció tècnica de vehicles (ITV).

Els pares adoptius de la nena van denunciar a la policia la seva desaparició al voltant de les deu de la nit del dissabte.

En la seva primera declaració, Rosario Porto, advocada i excònsol de França a Galícia, va explicar que a principis d'estiu va sorprendre un home dins de casa, situada en un cèntric carrer de Santiago, que havia intentat asfixiar la menor, però que en adonar-se de la seva presència el presumpte agressor va fugir.

Malgrat l'incident, la mare no va presentar denúncia per aquests fets, han detallat a Efe fonts de la investigació. Això i altres dades aportades per Rosario Porto han estat considerades estranyes.

La investigació manté oberta com una de les vies de treball l'entorn familiar de la petita i les seves amistats.

El delegat del govern espanyol a Galícia, Samuel Juárez, ha afirmat que la policia no descarta "absolutament res" i que tot indica que el lloc on va aparèixer la menor no és el lloc on va morir.

Tareixa Navaza, portaveu de la família de la nena trobada morta als afores de Santiago, ha dit que confia "totalment i absolutament" en la innocència de la mare de l'Asunta. "Posaria el cap i els peus en una foguera, i que me'ls tallessin" per la innocència de Rosario Porto, ha dit en declaracions als periodistes després de la incineració de les restes de la nena.

La portaveu de la família ha afegit que s'hauran de "reafirmar dades i dates" sobre la desaparició de la nena, "però sé que Charo és una persona tremendament nerviosa i que va sortir a fer diverses coses" abans de tornar a casa i comprovar que la seva filla no hi era.

stats