Societat 21/06/2019

S'inaugura l'ampliació de l'andana de Ferrocarrils de l'estació de Provença

L'obra ha permès guanyar cinc metres i ha suposat una inversió de 8 milions d'euros

Sílvia Camacho
2 min
La nova andana de l'estació de Provença

BarcelonaAquest divendres ha quedat inaugurada la nova andana de l'estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Les obres han permès una ampliació que ajudarà a fer front a les aglomeracions de passatgers. La innovació, que ha entrat en serveix aquest divendres, és una galeria de cinc metres que fa que l'andana s'ampliï fins a vuit metres. El president de la Generalitat, Quim Torra, juntament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de FGC, Ricard Font, ha inaugurat l'obra.

L'objectiu de la construcció ha sigut incrementar la capacitat de l'andana en sentit Sarrià, facilitar la mobilitat i l'accessibilitat i millorar les condicions d'evacuació en cas d'emergència. Així doncs, no només s'ha ampliat l'andana, sinó que s'ha instal·lat una nova escala i un nou ascensor, i, a més, s'han construït dues noves sortides d'emergència. Aquestes obres han suposat una inversió de 8 milions d'euros.

La nova galeria s'ha construït sota sis edificacions del carrer Balmes i està aguantada amb quatre micropilons, que reforcen els murs de l'estació. L’actuació va començar el novembre del 2016, davant els problemes ocasionats per l'elevada concentració d'usuaris. Segons informa FGC, l'estació de Provença és la segona estació en volum de passatgers de la línia Barcelona-Vallès, després de Plaça Catalunya. El nombre d'usuaris en hora punta és de 4.700 i hi passen 8,6 milions a l'any, una "xifra rècord", ha recordat Font.

El conseller Calvet ha explicat que l'objectiu del departament de Territori i Sostenibilitat és "tenir més i millor transport públic per a la gent" per "resoldre la seva mobilitat quotidiana, però també per afrontar la salut general de la població i la sostenibilitat". Calvet ha reivindicat el "rol social del departament de Territori i Sostenibilitat" i ha assegurat que "el transport públic forma part de les polítiques socials com l'habitatge", perquè lluita contra el canvi climàtic i per una millora de la qualitat de l'aire.

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de FGC, Ricard Font; a la inauguració de l'ampliació de l'andana de Provença

El president Torra ha explicat que els ferrocarrils "van més enllà de la mobilitat i són una part del país", a més de representar "qualitat, innovació i seguretat". Torra ha volgut "reivindicar el concepte de gestió positiva que fa la Generalitat de les seves infraestructures" i ha reclamat que aquesta gestió "l'hauríem de tenir a Rodalies i a l'aeroport, però no la tenim" ha lamentat. El president de FGC ha apuntat que des del 2011 fins al 2021, la Generalitat ha donat suport al transport públic amb 2 mil milions d'euros, "una cosa heroica per part del govern de la Generalitat", ha conclòs.

stats