Societat 27/07/2013

L'incendi d'Andratx encara no està controlat

275 efectius apuren les darreres hores de claror per intentar evitar que creixi l'incendi d'Andratx

Mercè Pinya
1 min

AndratxEl cap d'emergències de Balears, Miquel Àngel Andreu, ha confirmat que a les 19 hores l'incendi d'Andratx seguia sense estar controlat, a causa del vent variable i de la seva gran extensió. Des de migdia, la xifra d'hectàrees afectades ha quedat fixada en 1600, tot i que "no es pot descartar" que pugui augmentar. Tot dependrà de com evolucioni el vent, i de les darreres hores de treball dels efectius.

El cap d'emergències ha participat de la reunió que s'ha celebrat a l'Ajuntament d'Andratx, on hi ha establerta la basa de control de l'operatiu, a la que ha assistit el president José Ramón Bauzá. Miquel Angel Andreu ha dit que

En aquests moments, tot el terme municipal d'Andratx es troba completament mobilitzat. Voluntaris, pagesos que mouen bestiar de lloc, i 275 efectius apuren les hores de claror per intentar tancar el perímetre de l'incendi i que el vent no pugui escampar més les flames, que ja han cremat 1600 hectàrees, quatre vegades més extensió que tots els incendis de l'any 2012.

La zona més perillosa pel que fa la proximitat dels ciutadans es troba al Carrer de les Penyes, a Andratx, on s'està procedint al desallotjament dels veïns. En canvi, a s'Arracó, que durant el dia ha vist com el foc cremava relativament a prop del nucli urbà, ara mateix es pot considerar que ha passat el perill. Tot i així, equips de la Conselleria de Medi Ambient hi fan tasques de refredament del terra per evitar que l'incendi pugui reprendre.

En total hi ha 20 avions fent feina a la zona, i s'espera l'arribada de 70 efectius més de la Unitat Militar d'Emergències (UME), per tal de controlar un incendi que crema des de fa 36 hores al terme municipal d'Andratx.

stats