Societat 22/08/2016

Sospiten que l'incendi de Calafell podria ser provocat

Els Bombers han aconseguit estabilitzar les flames, que han cremat onze hectàrees

Ara
2 min
Imatge de la zona afectada

BarcelonaL'alcalde de Calafell (Baix Penedès) sospita que l'incendi que hi ha hagut aquest dilluns a la tarda al municipi podria haver estat provocat. Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar les flames, que haurien cremat unes onze hectàrees, segons els primers càlculs dels Agents Rurals.

Fins a 27 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i nou d'aèries han treballat per rodejar les flames i establir un perímetre, que ara s'anirà remullant per sufocar el foc. Els serveis d'emergències no han desallotjat ningú, però alguns veïns d'una urbanització pròxima se n'han anat de casa voluntàriament i d'altres s'hi han confinat pel fum.

Segons els Bombers, el foc ha començat cap a dos quarts de quatre de la tarda entre les urbanitzacions de Mas Mel i Bellamar. El fet que l'incendi tingui dos focus que estan a una distància d'1,5 quilòmetres aproximadament és el que fa sospitar que podria ser provocat.

Efectius dels bombers treballant a l'incendi de Calafell

Els efectius treballen més intensament al flanc més pròxim a la urbanització de Mas Mel, en concret a la part superior i a la zona del repetidor. De moment els efectius d'emergències no han desallotjat ningú per la proximitat de les flames, tot i que segons els Mossos d'Esquadra alguns veïns del carrer Ponent se n'han anat de la zona per iniciativa pròpia.

També s'ha recomanat als afectats que han trucat al telèfon d'emergències que si els arriba fum o cendra es confinin a casa. A més, la Policia Local de Calafell ha tallat l'accés del carrer Lituània.

Els Bombers també han controlat aquesta tarda un petit incendi que hauria cremat 4.200 metres quadrats de vegetació urbana a Calonge.

stats