Societat 04/08/2016

Controlat l'incendi de Cruïlles que ha cremat 53 hectàrees

El foc va obligar a desallotjar una desena de persones, que ja han pogut tornar a casa

Ara
2 min
L'incendi de Cruïlles hauria cremat unes 30 hectàrees de vegetació agrícola, segons els primers càlculs dels Agents Rurals

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat ja han controlat aquest divendres l'incendi entre les poblacions de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (Baix Empordà) que ja està estabilitzat. Malgrat que els Mossos d'Esquadra van haver de desallotjar preventivament una desena de persones de dos masos i una casa –que ja han pogut tornar–, ningú ha estat ferit. Tot apunta que el foc hauria començat per una negligència.

Els bombers treballen intensament al front de l'incendi i al flanc dret

Fins a tretze mitjans aeris i una trentena de terrestres dels Bombers de la Generalitat treballen per controlar el foc, que hauria cremat unes 53 hectàrees de vegetació, majoritàriament agrícola, segons els primers càlculs dels Agents Rurals. Els pagesos de la zona llauren els camps perquè serveixin de tallafocs.

L'incendi ha obligat a desallotjar preventivament dos masos

Les flames també han obligat a tallar la carretera local GI-664 entre les tres poblacions. Els bombers treballen intensament en el front de l'incendi i el flanc dret, que són els que més preocupen a hores d'ara. La temperatura a la zona supera els 35 graus i bufa vent del sud.

Imatge aèria de l'incendi de Cruïlles

L'incendi ha començat cap a dos quarts de quatre de la tarda al paratge de Campcerdans. Els Agents Rurals calculen que s'haurien cremat 53,6 hectàrees. La majoria de la superfície calcinada correspon a vegetació agrícola –més de 47 hectàrees– i la resta a massa forestal.

stats