Societat 07/07/2019

Un incendi crema una nau d'una empresa d'emmagatzematge de productes químics d'un polígon de Tarragona

S'aixeca el confinament a les indústries més properes i es reobren a la circulació la C-31B i la N-340

Acn
2 min
Un incendi crema una nau d'una empresa d'emmagatzematge de productes químics d'un polígon de Tarragona

TarragonaUn incendi ha cremat aquesta matinada de diumenge una nau industrial de grans dimensions de l'empresa Miasa, dedicada a l'emmagatzematge de productes químics, situada al polígon Entrevies de Tarragona. Els bombers han donat per controlat el foc cap a les 11 h. Protecció Civil ha activat el pla d'emergències químiques PLASEQCAT.

En un primer moment el foc ha obligat a decretar el confinament dels treballadors de les indústries més properes, però cap a les 10 h ja s'ha aixecat la restricció. No hi ha ferits i no s'ha decretat el confinament general de la població ni de cap zona fora del polígon gràcies a l'evolució favorable de la columna de fum, molt vertical a causa de les condicions meteorològiques.

Els mesuraments de l'aire fets a la zona pel grup de control ambiental de la Generalitat han descartat fins ara la presència de productes tòxics.

Tot i que no s'ha decretat el confinament de la població, Protecció Civil sí que recomana tancar portes i finestres si els ciutadans noten molèsties, així com no acostar-se al polígon Entrevies. A més, han explicat que no han sonat les sirenes de risc químic arran de l'incendi perquè només ha sigut necessari el confinament de la zona més propera a la indústria afectada.

A més dels Bombers, fins a l'incendi s'hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local, Protecció Civil i cinc dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tres de les quals continuen a la zona tot i que no han atès cap persona.

Com a conseqüència de l'incendi, la C-31b i la N-340 al seu pas pel polígon Entrevies han quedat tallades en tots dos sentits de la marxa durant unes hores, però aquest matí ja s'ha reobert la circulació.

L'Ajuntament de Tarragona ha activat preventivament el seu pla municipal d'emergències i es manté en contacte amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT.

stats