Societat 09/08/2015

Estabilitzat l'incendi forestal a la serra de Gata, que ha arrasat unes 7.000 hectàrees

L'incendi, que va començar dijous, manté activat el nivell 2 de perillositat. Els veïns d'Acebo i Perales Puerto desallotjats pel foc ja han tornat a casa seva, i es preveu que avui ho puguin fer els d'Hoyos

Efe
1 min
Zona arrasada per l'incendi forestal a la serra de Gata (Extremadura) / EFE

MèridaL'incendi forestal a la serra de Gata, a Càceres (Extremadura), ha estat estabilitzat aquesta matinada, tot i que segueix activat el nivell 2 de perillositat, que requereix la intervenció de mitjans estatals en l'extinció. El foc ha arrasat unes 7.000 hectàrees. Segons ha avançat el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, en un balanç provisional, el ha calcinat unes 6.000 o 7.000 hectàrees

El fet que el vent hagi amainat durant la nit, juntament amb l'elevat nombre de recursos materials i humans desplegats per aturar el foc, ha permès que en les darreres hores s'hagi pogut considerar estabilitzat, segons han informat a Efe fonts de la Junta d'Extremadura.

Els 1.400 veïns d'Acebo i Perales del Puerto desallotjats a causa del foc ja van poder tornar a casa seva ahir a la tarda, i es preveu que avui ho puguin fer el miler d'habitants de la població d'Hoyos, evacuats durant la segona nit de l'incendi.

Després de dos dies de foc sense control, ahir es van incorporar a les tasques d'extinció nous efectius del Ministeri de Medi Ambient, de la Unitat Militar d'Emergència (UME), i efectius d'Andalusia, les dues Castelles i Portugal. Tot plegat va permetre disposar d'un desplegament de 24 mitjans aeris, prop de 80 vehicles terrestres i 549 persones.

Les més de 5.000 hectàrees cremades a la serra de Gata, una zona d'alt valor mediambiental i paisatgístic, fan que aquest incendi es converteixi en el segon més important d'aquest estiu a Espanya, i supera àmpliament les 3.982 hectàrees que es van cremar durant tot l'any passat a Extremadura.

stats