Societat 17/06/2014

L'incendi de Tivissa ja ha cremat més de 800 hectàrees

El foc continua fora de control i hi ha 51 persones desallotjades de manera preventiva, de 28 masos de la zona, pels que l'Ajuntament de Tivissa ha posat a disposició el Càmping de Tivissa

Ara
2 min
L'incendi de Tivissa continua fora de control, amb més de 800 hectàrees cremades / EFE

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat continuen treballant intensament per estabilitzar l'incendi forestal a la serra de la Creu, a Tivissa, que ja ha cremat 812 hectàrees, segons les últimes dades provisionals dels agents rurals.

El flanc est, el del barranc dels Fogassos, és el que més preocupa i s'hi estan destinant tots els esforços per tancar la franja de 800 metres que està oberta. Amb tot, els bombers estan pendents de l'entrada de la marinada.

Una seixantena de dotacions terrestres treballen amb línies d'aigua, amb eines manuals i amb la utilització del foc tècnic. Els mitjans aeris, un total de 18 –8 helicòpters, 4 avions de vigilància i atac, 2 avions amfibi i 2 helicòpters amb efectius de les BRIF– donen suport als mitjans terrestres en les tasques d'extinció i fan descàrregues en aquelles zones inaccessibles per terra. A més, des del matí es compta amb la col·laboració de maquinària pesant, que ha estat treballant als dos flancs de l'incendi.

A la tarda s'han incorporat 4 dotacions terrestres amb 17 efectius de les BRIF per fer el relleu dels efectius que estan participant en les tasques d'extinció.

A hores d'ara hi ha 51 persones desallotjades de manera preventiva, de 28 masos de la zona. L'Ajuntament de Tivissa ha posat a disposició d'aquests veïns el Càmping de Tivissa.

Les més de 800 hectàrees calcinades fins al moment són, bàsicament, de pi blanc i matoll, totes del terme municipal de Tivissa, de les quals 630 pertanyen a l'Espai d'Interès Natural (EIN) de les muntanyes de Tivissa-Vandellòs.

Tot apunta que un llamp és la causa de l'incendi, segons les primeres investigacions dels agents rurals.

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat).

L'Ajuntament de Tivissa manté en fase de prealerta el seu pla d'actuació municipal per incendis forestals.

L'operatiu també compta amb efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), del Cos dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), del Cos d'Agents Rurals i de la Creu Roja, a més de la col·laboració dels mitjans cedits pel ministeri d'Agricultura espanyol.

stats