Societat 26/04/2016

Incivisme al metro més enllà del sexe: D'orinar a l'andana a fer festes als vestíbuls

Després del vídeo d'una parella practicant sexe, diversos usuaris fan viral a les xarxes imatges d'una dona orinant a l'andana just abans de pujar al metro

Ara
2 min
Una dona orina al metro

BarcelonaSi ahir eren una parella practicant sexe a l'andana de Liceu, avui és un passatger retenint el metro perquè una dona orini a l'andana amb les portes del comboi obertes de bat a bat. El nou vídeo s'ha fet viral en poques hores i ha afegit un nou capítol d'incivisme al metro de la capital catalana.

Les imatges estan filmades amb un mòbil sobre una de les càmeres de seguretat del metro, tot i que en aquesta ocasió no està clar de quina data són ni a quina parada es van produir exactament. Mentre la dona orina, l'home sembla donar explicacions a la resta de passatgers a l'interior del comboi per justificar l'espera. Quan la dona acaba, té temps d'apujar-se tranquil·lament els pantalons i cordar-se'ls abans d'entrar al comboi.

Mentrestant, Transports Metropolitans continua investigant per provar d'identificar la parella que dissabte a mitjanit practicava sexe en un banc a l'andana de Liceu. L'acció suposaria una infracció del reglament de passatgers. Si aconsegueixen posar-los noms i cognoms, la parella podria enfrontar-se a una multa per mostrar un comportament incívic.

TMB intenta identificar els autors de l’escena de sexe al metro de Liceu

Segons el reglament, els dos passatgers podrien ser sancionats amb una multa d'uns 600 euros –el màxim que diu el reglament són 6.000 euros, però mai són tan altes– per mantenir un comportament que es pot arribar a considerar molest o ofensiu" per a la resta d'"usuaris, els agents i el personal" del metro.

Macrofestes a les andanes, extintors rebentats i carteristes

Els dos capítols han recordat el debat que ja es va obrir amb altres escenes al metro de Barcelona. La primera, la macrofesta improvisada la matinada del 16 al 17 de gener d'aquest any. Els assistents van quedar a la parada de metro de Jaume I, on van començar el 'botellón'. Quan van arribar a Passeig de Gràcia, van aprofitar el transbord per fer un concert de hip-hop en un dels replans, mentre alguns assistents orinaven a les vies. TMB va presentar una denúncia davant els Mossos d'Esquadra.

A mitjans de març, TMB va denunciar uns aficionats de l'Arsenal per destrosses al metro. A la tarda, abans del partit, un grup va buidar un extintor i molestar passatgers a l'andana de Liceu. A la sortida, a Maria Cristina, van fer malbé una de les portes d'accés a l'andana.

Fum i destrosses:  un grup d'aficionats de l'Arsenal va causar danys al metro

A les escenes d'incivisme, que han corregut com la pólvora en les últimes hores, s'hi afegeixen les imatges recurrents de carteristes al metro. Un altre vídeo viral mostra un passatger perseguint un presumpte lladre que intentava prendre el mòbil a un turista que dormia en un dels bancs de l'andana del metro de Plaça Catalunya, després d'una borratxera.

El vídeo mostra una altra passatgera recriminant-li el robatori a la mateixa estació. Després, l'usuari que grava les imatges des de l'altra banda de l'andana surt corrent a perseguir el carterista que acaba escapant pel carrer Pelai.

stats